27. maaliskuuta 2013

Laboratoriotyöskentely

Töissä oli tänään varattu kunnon esittely/koulutus aika labratarvikkeiden asiantuntijalle, Mekalasille. Oli ihan mielenkiintoista, ja heti aamutuimaan tällainen esittelyaika luonnistuikin kun yleensä iltapäivään varatut esittelyajat menee puoli nukkuessa.



Käytiin läpi lähinnä virtsa-ja verinäytteisiin liittyviä tarvikkeita. Päällimmäisenä mieleen jäi uudenlaiset turvaneulat verinäytteen ottoon. Suomeen on ilmeisimmin tulossa joku uusi direktiivi joka kieltää neulan hylsytyksen, eli korkkia joka neulassa on alunperin ei saa laittaa toisella kädellä takaisin ja toisella kädellä pitää neulasta, tartuntavaaran vuoksi. Uusissa neuloissa on valmiina yhdella kädellä napsautettava suojus neulan päälle (kuva). Eläinpuolella tosin tartuntavaara on tosin erilainen kuin ihmispuolella.

Mieleen palautui taas verinäyteputkien oikea täyttöjärjestys. Yleensä putket täyttyy siinä järjestyksessä missä käsi vain onnistuu nopeiten nappaamaan putken.

Saaduilla näyteneuloilla kokeilin heti seuraavalla kissapotilaalla verinäytteen ottamista "siistimällä" tavalla mutta koko homma päättyi siihen että vanhalla taktiikalla mentiin.. + tuli hieman pestävää.


Ei kommentteja: