Ps. Päättötyöstä napsahti täys kolmonen! Kiitos kuuluu myös niille jotka vastasivat kyselyyni, joka saikin muuten kiitosta monilta tahoilta! :) Hyvä te!
Olen saanut tutustua ihan mahtaviin ihmisiin luokallani vaikka tosin harvoin tavattiinkin näiden kahden vuoden aikana. Tänään olen palannut yhteisesti järjestetyltä päätösristeilyltä, ja asia mitä hehkutan on Tukholman eläinsairaala Albano! Otettiin siis risteily tukholmaan ja käytiin siellä tutustumassa tähän ihan mahtavaan sairaalaan (sen kokoista ei voi kutsua klinikaksi). Eläinhoitajan työ tuntuu olevan vähän "arvostetumpi" Ruotsissa kuin täällä meillä esimerkiksi. Ruotsissa eläinhoitajat valmistuvat esimerkiksi yliopistosta ja vuodessa vain 40kappaletta, hakijoita paljon.
DJURSJUKHUSET ALBANO
Kotisivut: http://www.djursjukhusen.se/vara-djursjukhus/djursjukhuset-albano
Tukholman satamasta lähdettiin kahdella tilataksilla matkaan, ja se olikin mielenkiintoinen matka (taksi vei ensin ihmisten sairaalaan, näytettiinkö hoidon tarpeessa olevilta? ;) ) mutta perille päästiin.
Sairaalassa on noin sata työntekijää, joista kolmekymmentä eläinlääkäriä ja loput hoitajia/assistentteja yms. Sairaalassa oli erikseen teho-osasto, josta löytyi mm. keskoskaappeja! Eristysosastolla oli oma röntgen jottei eristyspotilaita tarvinnut viedä muiden potilaiden kanssa samoihin toimenpidetiloihin, myös muut toimenpidetilat oli erikseen (kokonaisuudessaan sijaitsi eri kerroksessa). Leikkaussalit erikseen ortopedisille leikkauksille, sekä heräämöt erikseen ortopedia potilaille. Leikkausosastolla oli upeat loossit leikkausta odottaville potilaille, joissa oli lattialämmitys turvalattiassa. Heräämöpuolella potilailla myös lattialammitys, lisähapetus mahdollisuus sekä poisto putket anestesia kaasuja varten, upeaa! Työturvallisuus on Ruotsissa hieman toisenlaisella kantilla tällä allalla.
Leikkauspolitiikka eteni potilaiden kohdalla niin että sairaalassa oli kaksi kellon aikaa jolloin leikkauspotilaat otettiin vastaan klo. 15.00 ja 19.00. Käsitin että klo. 19.00 tulleet potilaat jäivät sairaalaan yöksi. Sairaala ei ollut varsinaisesti auki yöllä mutta hoitajia / lääkäreitä on myös yöaikaan valvomassa tehopotilaita yms. Odotushuoneet oli suunniteltu niin että koirat ja kissat saivat olla omassa tilassa.
Ruotsissa laki määrää ettei koira saa olla yksin yli 6h päivässä, jonka takia eläinlääkäreiden toimistohuoneet olivatkin täynnä heidän omistamia koiria! :) Eläinsairaalan vieressä oli hoitola johon näitä koiria usein vietiin.Mietin vain sitä kuinka herkästi koirat voivat stressata tuollaista remputtamista kodin ja hoitolan välillä joka päivä? Onko se oikeasti esimerkiksi aran koiran kannalta parempi näin?
Kuvia sen verran paljon että suurentamalla saa hieman isommaksi!
Laboratioriossa tehtiin hyvin pitkälti kaikkia määrityksiä, tässä oltiin tekemässä hormonimäärityksiä.
Ultraäänilaite ja oma huone, mahdollisuus inhalaatioanestesiaan. |
Välinehuolto oli järjestetty upeasti, aseptisten periaatteiden mukaisesti |
Ja tietysti mieletön IKEA-keittiö ;) |
Yksi valmistelutiloista, kaikki niin hyvin suunniteltua! :) |
Tämmöistä loppuviikkoa ollaan täällä vietetty!